KESTER - Stefan Everts heeft zondag de vierde manche om het Belgisch motorcrosskampioenschap in Kester op zijn naam gebracht. Everts won twee van de drie reeksen, de derde reeks ging naar Steve Ramon.
In de eerste twee reeksen was Kevin Strijbos telkens de snelste in de eerste bocht maar een gebrek aan wedstrijdritme speelde hem parten. Eens op kop reed Everts in de openingsreeks regelrecht naar de reekszege voor een schitterende Steve Ramon. Ramon won de tweede reeks nadat hij in de tweede ronde het commando overnam van snelstarter Kevin Strijbos.

Stefan Everts, als vijfde gestart, reed weliswaar naar de tweede stek maar kwam tekort om een ontketende Steve Ramon te bedreigen. In de derde reeks kregen we een duel tussen Everts, Ramon en Joel Smets. De ganse wedstrijd reden ze wiel aan wiel over het circuit maar Stefan Everts verschalken zat er. Bij een van de talrijke aanvallen in de laatste ronde ging Steve Ramon in de allerlaatste bocht onderuit en zag zo een pak punten aan zijn neus voorbijgaan.