VLD wil eensgezind naar buiten treden
Foto: rr
ANTWERPEN - Stop ermee de politieke ruzies onder elkaar publiek uit te vechten en partijgenoten verwijten te maken. De partijleden zijn dat ,,kots, kotsbeu''. En stop er ook mee democratisch genomen beslissingen onderuit te halen. Dat is goed voor het eigen ego, maar schaadt de partij. Met deze krachtige boodschap sloot VLD-voorzitter Bart Somers zondagmiddag het driedaags economisch congres af.
Somers oogstte een minutenlang applaus met zijn oproep. Volgens de voorzitter kan de VLD de verkiezingen alleen winnen als de rangen gesloten worden. De start van het driedaags congres werd vrijdag dan ook volledig overschaduwd door de scherpe woorden van Karel De Gucht over Jean-Marie Dedecker.

Voor Bart Somers had ook premier Guy Verhofstadt de partijtwisten veroordeeld. Het verschil tussen socialisten en liberalen is dat socialisten elkaar niet onderuit halen en benadrukken wat zij binnengehaald hebben en wat liberalen hebben toegegeven. De liberalen doen volgens de premier net het omgekeerde maar precies hetzelfde: ,,Wij klagen over wat onze coalitiepartners hebben binnengehaald en wat wij zogezegd moesten afstaan.''