BRUSSEL - Het is voor de SP.A in de toekomst ,,absoluut onbespreekbaar'' dat er iets zou komen als een vlak-taks waarbij mensen die minder verdienen procentueel evenveel moeten bijdragen. Dat zei Vlaams SP.A-fractievoorzitster Caroline Gennez zondag in een reactie op het pleidooi van het VLD-Vivant-congres voor de invoering van een fair-taks als opstap naar een vlak-taks.
De vlak-taks geldt zowat als het paradepaardje van het congres dat vandaag afgesloten wordt in Antwerpen. De Vlaamse liberalen willen in de toekomst komen tot één tarief voor de personenbelastingen. Als tussenstap willen ze nog twee tarieven behouden: 20 en 40 procent.

,,Bij alle regeringsonderhandelingen moeten compromissen worden gesloten en ik ben niet bang voor de uitvoering van het huidige regeerakkoord dat is afgesloten met premier Guy Verhofstadt'', zei Gennez in De Zevende Dag (Eén). ,,Maar in de toekomst is het voor ons absoluut onbespreekbaar dat er zoiets zou komen als die flat-tax waarbij mensen die minder verdienen procentueel evenveel moeten bijdragen.'' Ze noemde zo’n systeem niet rechtvaardig.