ROME - Edgar Davids is betrapt op doping. Dat melden de Italiaanse zondagsbladen. Bij een controle na de uitwedstrijd van Juventus tegen Udinese op 4 maart werd in de urine van de middenvelder sporen van het verboden middel nandrolon gevonden.
Davids hangt een schorsing van twee jaar plus een boete van 12.500 gulden boven het hoofd. De controle werd uitgevoerd door de anti-dopingcommissie van het Italiaans olympisch comité (Coni). Davids moest met ploeggenoot Filippo Inzaghi naar de controle. De 28-jarige international verklaarde in een reactie onschuldig te zijn.

Het middel moet naar zijn oordeel in de oogdruppels gezeten hebben die hij op doktersrecept krijgt voor zijn oogziekte. Voor die druppels kreeg hij dispensatie van de anti-dopingcommissie.

Coni gaf de naam van Davids nog niet officieel vrij. Het wacht eerst de uitslag van de contra-expertise af. Zaterdag maakte het Coni wel bekend dat Couto officieel in staat van beschuldiging werd gesteld. De contra-expertise viel in zijn geval ook positief uit. Bij de verdediger van Lazio Roma werd ook nandrolon gevonden.

Davids is de achtste voetballer in de Serie A die positief reageerde bij een controle. Davids ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus, woensdag in Eindhoven. De middenvelder van Juventus zit een schorsing uit.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig