ANTWERPEN - Even voor acht uur zondagochtend is in de haven van Antwerpen een Flandria-boot (toeristisch Scheldevervoer) tegen een motorjacht aangevaren. Daarbij vielen enkele mensen in het water. Drie raakten op het droge, twee opvarenden blijven vermist.
Scheepvaartpolitie en diverse sleepdiensten starten een zoektocht naar de drenkelingen. De federale politie van Antwerpen ontving het bericht van de aanvaring om acht uur.

Volgens persmagistraat Leen Nuyts is de dichte mist die vanochtend boven de Schelde hing de oorzaak voor de botsing van twee schepen. Beide schepen hadden elkaar niet gezien. Twee opvarenden van de motorjacht, beide zestigers, zijn nog steeds vermist. Het gaat om de schipper en zijn cursist.

Het binnenvaartschip 'Flandria' vervoerde een vader, een moeder en twee kinderen. De motorjacht De Stuyver telde vijf passagiers. Beide schepen zonden, aldus de federale politie Antwerpen.

Bij de botsing raakten vijf mensen in het water. Drie werden opgevist en werden onderkoeld en in shock naar het ziekenhuis gebracht. Naar de twee vermisten wordt met sleepboten en het Antwerps duikteam gezocht.

De zoektocht naar de twee vermisten verloopt moeilijker dan verwacht. Zo moeten de duikers hun activiteit stopzetten omdat het tij op de Schelde gaat keren. Er wordt wel nog steeds gezocht vanuit sleepboten. Op de plaats van het ongeval is het water 9 meter diep.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig