LEUVEN - In de buurt van Leuven hebben drie zwaar gewapende mannen twee carjackings gepleegd. Ze hebben ook een achtervolgende federale politieman neergeschoten.
Alles begon rond 18 uur op de verkeerswisselaar van de E40 en de E314 in Heverlee (Leuven) waar carjackers met hun buitgemaakte auto van de baan gingen. Ze hielden de bestuurder van een Mercedes Vito staande en gingen daarop met diens wagen aan de haal. Op de E314 richting Limburg ter hoogte van Rotselaar werd de gecarjackte Mercedes opgemerkt door een patrouille van de verkeerspost Bertem die meteen de achtervolging inzette. Kort bij de afrit van de E314 in Rotselaar kwam het tot een vuurgevecht waarbij Marc Munten, lid van de verkeerspost Bertem, zwaargewond raakte. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Na het vuurgevecht reden de carjackers de weg Aarschot-Leuven op waar ze een VW Golf klemreden en verder de vlucht namen. De Golf is later in Kessel-Lo teruggevonden, net zoals het weggeworpen moordwapen. Dat zal nu door een ballistiscus worden onderzocht.

De daders wisten te ontkomen maar hoe dat precies gebeurde kon Jacobs niet kwijt. Er wordt niet uitgesloten dat ze zich een tijdje verstopten in het bosrijke gebied aan de Kesselse bergen in Kessel-Lo.

Mogelijks raakte ook één van de gangsters gewond. Dat valt af te leiden uit het feit dat in de Mercedes Vito bloedsporen werden aangetroffen. In een Antwerps ziekenhuis is zaterdagavond een man met een schotwonde opgenomen maar of die met de gewelddadige feiten in Rotselaar iets te maken heeft is nog helemaal niet duidelijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig