'Gouverneur zal verkiezingen in BHV goed laten verlopen'
Gouverneur Lode De Witte. Foto: ©ep
BRUSSEL - De gouverneur van Vlaams-Brabant Lode De Witte zal als regeringscommissaris al het nodige doen om de verkiezingen goed te laten verlopen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) tijdens het vragenuurtje in de Kamer gezegd.
De burgemeesters van Halle-Vilvoorde stelden eerder deze week dat ze grondwettelijk gezien geen federale verkiezingen kunnen organiseren. Dat heeft volgens hen te maken met het feit dat de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde nog niet is gesplitst.

De Franstalige kamerleden Zoë Genot (Ecolo), Eric Libert (MR) en Joëlle Milquet (cdH) protesteerden daar donderdag in de Kamer tegen en vroegen minister Dewael wat hij van plan om de verkiezingen toch te kunnen organiseren.

Volgens de Open Vld-minister zullen zich helemaal geen problemen stellen. ,,De regering wil de democratische rechten van alle burgers verzekeren. De gouverneur van Vlaams-Brabant zal in zijn hoedanigheid van regeringscommissaris het nodige doen - zoals dat ook in 2004 gebeurde - om voor een goed verloop van de verkiezingen te zorgen. Ik ben er zeker van dat de gouverneur dit ook nu weer tot een goed einde zal brengen'', aldus Dewael.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in