Conceiçao krijgt boete en excuseert zich
Foto: photonews
LUIK - Eersteklasser Standard Luik heeft zijn Portugese middenvelder Sergio Conceiçao een ,,aanzienlijke'' boete opgelegd voor zijn gedrag in de bekermatch van gisteren tegen Zulte-Waregem. ,,Conceiçao biedt ook zijn excuses aan aan het scheidsrechtertrio, medemaats en aan de fans'', meldt Standard.
Conceiçao werd gistern in de heenwedstrijd van de halve finale tegen Zulte-Waregem (1-2) in de 37e minuut uitgesloten wegens spuwen naar een tegenstander (Stijn Meert). Toen hij rood kreeg ging de kapitein van Standard door het lint. Hij trok zijn shirt uit en duwde dat in het gelaat van scheidsrechter Peter Vervecken.

,,Sergio Conceiçao geeft de feiten toe, maar er zijn wel verzachtende omstandigheden'', klinkt het bij Standard. ,,Desondanks hebben we duidelijk gesteld dat zijn gedrag ontoelaatbaar is en hebben we hem een aanzienlijke boete opgelegd. We verwachten van onze kapitein dat hij dergelijk gedrag vermijdt en wensen dat hij zijn energie in de toekomst in positieve zin gebruikt. We hebben hem ook diets gemaakt dat hij bij herhaling zijn aanvoedersband kwijt is.''

,,Truitje kwam toevallig in Verveckens gezicht terecht''

Conceiçao zegt dat hij niet de bedoeling had de scheidsrechter te raken. ,,Hij zwaait wat met zijn truitje en dat komt dan toevallig wat in de buurt van Verveckens gezicht. Er stond ook veel wind'', verklaart hulptrainer Stéphane Demol.

,,Noch Conceiçao, noch het bestuur van Standard, zullen nog op dit onderwerp terugkomen'', besluit het communiqué van Standard. De Gouden Schoen moet op 11 april voor het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond verschijnen.