Ford Genk heeft 147 nieuwe werknemers nodig
Foto: © BELGA
GENK - Autoconstructeur Ford in Genk gaat de komende weken nog eens 147 extra tijdelijke werknemers aanwerven. De bijkomende aanwervingen hebben te maken met het feit dat Ford Europa de fabriek in Genk gevraagd heeft om het totale productiegamma voor de nieuwe S-MAX en de Galaxy te verhogen, zo laat Ford-woordvoerder Jo Declercq woensdag aan BELGA weten.
De nieuwe aanwervingen brengen het totale aantal tijdelijke arbeidsplaatsen in Genk op 1047. In het kader van de introductie van de drie nieuwe modellen bij Ford Genk werden er vorig jaar al 286 extra tijdelijke werknemers aangeworven. Begin dit jaar wierf de Genkse autoconstructeur nog eens ruim 600 extra tijdelijke werknemers aan.

De productie van drie nieuwe modellen in de Genkse Fordfabrieken heeft ook een positieve invloed op de tewerkstelling bij de vier conveyorgebonden toeleveringsbedrijven van Ford Genk. Bij Lear Corporations, SML/SMG, Collins.Aikman en TDS zullen er in de loop van dit jaar in totaal 240 extra werkkrachten aangeworven worden. Het gaat net zoals bij Ford Genk voornamelijk om tijdelijke contracten.

De productie van de S-MAX in Genk ging begin deze maand van start. De nieuwe Galaxy gaat op 10 april in productie. Met de productie van de nieuwe Mondeo wordt in de loop van 2007 gestart. Een precieze productiedatum moet nog vastgelegd worden.