Delorge tekent bij ADO Den Haag
Foto: rr
Laurent Delorge heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij de Nederlandse eersteklasser ADO Den Haag. De verbintenis van de Vlaams-Brabander gaat in vanaf volgend seizoen.

Delorge werd op 17 februari samen met zijn Roemeense ploegmaat Marius Mitu ontslagen door RSC Anderlecht wegens hun vermeende betrokkenheid in het omkoopschandaal rond de Chinees Zheyun Ye. Beiden zouden vorig seizoen als spelers van Lierse wedstrijden hebben vervalst.

ADO Den Haag, na 29 speeldagen pas 16de in de Nederlandse eerste klasse, had Delorge al voor de rest van dit seizoen willen vastleggen, maar de nodige formaliteiten raakten hiervoor niet op tijd rond. Delorge verdedigde eerder de kleuren van AA Gent, het Engelse Coventry City en Lierse.

Vandaag raakte ook bekend dat de Gambiaan Ebou Sillah (ex-Club Brugge) ADO Den Haag op het einde van het seizoen transfervrij vervoegt. De aanvaller, dit seizoen goed voor vijf treffers in 15 matchen voor RBC Roosendaal, tekende een contract voor drie jaar. Sillah speelde tussen 1997 en 2002 voor Club Brugge, dat hem in het seizoen ’00-’00 uitleende aan Harelbeke.