Dopingzondaar Hondo hoopt op Ronde van Vlaanderen
Ten laatste op het einde van de maand spreekt de Internationale Wielerunie (UCI) zich uit over de dopingzaak rond Danilo Hondo. Vrijdag hief het opperste Zwitserse kantonsgerecht de schorsing van twee jaar op die de Duitse wielrenner van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) had gekregen .

Hondo werd geschorst nadat hij in maart 2005 twee keer was betrapt op het stimulerend middel carphedon tijdens de Ronde van Murcia, waarin hij de eerste twee ritten won. Hondo schreeuwde steeds zijn onschuld uit. Volgens hem zou een slecht gereinigde drinkbus aanleiding hebben kunnen geven tot de positieve plas.

De 32-jarige sprinter is door de uitspraak opnieuw startgerechtigd maar heeft geen ploeg meer. Door zijn vroegere werkgever Gerolsteiner werd hij immers ontslagen en de andere (ProTour)teams willen hem niet aantrekken zolang er geen duidelijkheid is in deze zaak. Volgens zijn manager Tony Rominger zijn verschillende ploegen bereid om Hondo in hun team op te nemen.

,,Ik hoop op 2 april aan de start van de Ronde van Vlaanderen te staan, of het nu bij een ploeg uit de eerste of tweede klasse is", maakte Hondo alvast zijn ambitie kenbaar.

De Zwitserse Wielerbond maakte al duidelijk dat het de renner opnieuw een licentie wil geven. Maar net als andere betrokken partijen wacht ook de Bond op het oordeel van de UCI, die voor eens en altijd klaarheid moet scheppen in deze aanslepende dopingzaak.