Miami heeft dinsdag een verrassende nederlaag geleden in de Noordamerikaanse profbasketcompetitie (NBA). Op het veld van Minnesota ging de Heat met 100-96 de boot in. De leider uit de Southeast Division moest het wel doen zonder haar aan de duim geblesseerde ster Shaquille O’Neal.
Voor Miami, dat al zeker is van een ticket voor de play-offs, werd pas het de tweede nederlaag in zeventien partijen. Nochtans kon de Heat rekenen op een erg productieve Dwyane Wade, die 35 punten scoorde en acht assists gaf. De vervanger van O’Neal, Alonzo Mourning, was goed voor 21 punten, invaller Antoine Walker maakte 18 punten.

Bij de thuisploeg was Ricky Davis de spelbepalende figuur. Hij scoorde 26 punten en gaf tien assists. Samen met Kevin Garnett (23 ptn, 11 rbs) bezorgde hij het nummer drie uit de Northwest Division de zege.

Nog dinsdag toonde Dallas, dat ook al zeker is van de play-offs, zich in eigen huis met 88-72 de betere van Houston. De Duitser Dirk Nowitzki leidde zijn team naar de overwinning met 28 punten. Didier Mbenga mocht vijf minuten opdraven bij de Mavericks. Hij pakte in die korte periode twee defensieve rebounds en een steal, verloor een bal en maakte twee persoonlijke fouten. Scoren lukte de Belg niet. Voor de krasselende Rockets was het al de zesde opeenvolgende nederlaag.