Jeans voor biddende moslims
Foto: rr
Een Italiaans bedrijfje heeft naar eigen zeggen een nieuw gat in de markt ontdekt. Het wil zich met een nieuwe jeans-lijn uitsluitend richten op moslims die op hun gemak willen bidden, ongehinderd door een te strakke spijkerbroek. Daarom heeft de ontwerper van de Al Quds-jeans een jaar van onderzoek gedaan naar de perfecte bid-broek. Proefpersonen probeerden verschillende modellen uit tijdens het bidden.
Hoog, los en met veel zakken
Het resultaat mag er zijn: de jeans zit hoog rond het middel, losjes rond de benen en heeft veel zakken om horloges, armbanden, brillen en andere spullen te bewaren.

Merkjeans uit de Carrefour
Al Quds - de Arabische naam voor Jeruzalem - heeft alvast 9.500 broeken laten maken en verkocht aan de Franse supermarktketen Carrefour SA. De keten heeft in Italiaanse filialen ongeveer vijftig jeans verkocht voor de speciale prijs van 18,90 euro. Normaal moet de broek 25 euro opleveren. Moslims in Italië en Noord-Afrika dragen meestal merkjeans, ook bij het bidden.

Omdat moslimbroeken best ook door moslimhanden worden gemaakt, worden de spijkerbroeken in elkaar gezet in een fabriek bij Karachi in Pakistan.