Roeselare geeft verdiende zege uit handen
SV Roeselare en Lokeren deelden de punten (1-1) in hun inhaalduel in de tweede helft van de rangschikking. Lokeren sleepte in het laatste kwartier nog een punt uit de brand, maar wacht wel al acht wedstrijden lang op nog eens een zege.
Noch Roeselare noch Lokeren schiet in de stand iets op met het gisterenavond gesprokkelde puntje. De twee teams blijven net boven het troepje degradatiekandidaten hangen.

Roeselare leek lange tijd op weg naar een verdiende zege na een goal van Tanghe, maar Lokeren kon toch nog langszij komen.

De Waaslanders blijven echter met een erg povere zes op 24 achter hun naam staan. De laatste zege voor de jongens van coach Georges Leekens dateert al van 20 oktober, tegen Charleroi. Tegen Roeselare bleek eens te meer waar het schoentje nijpt: doelpunten maken en ook de doelkansen daarvoor afdwingen. Lokeren scoorde ocharme zeventien keer in achttien matchen.

Alleen STVV en Brussels troffen nog een keer minder raak.

Beide ploegen misten bij het begin van de match een pak spelers. Bij Lokeren waren Dupré, Muharemovic en Golan niet speelgerechtigd omdat het een match uit de heenronde was, Overmeire was geschorst en Doll geblesseerd.

Roeselare kon geen beroep doen op nieuwkomer Hermach en topschutter Dissa (Afrika Cup met Mali). Het was de thuisploeg die de afwezigen het best kon opvangen.

Vooral Yves Vanderhaeghe had daarin een belangrijk aandeel. Volgende week wordt de oud-strijder 38 en de ex-international stond na twee invalbeurten voor het eerst sinds 17 februari van vorig jaar nog eens aan de aftrap. Tussenin werkte Vanderhaeghe verbeten aan een zoveelste terugkeer na een zware knieblessure.

Met succes, want Vanderhaeghe toonde zich met zijn ervaring de metronoom op het West-Vlaamse middenveld. Vanderhaeghe lag ook aan de basis van de openingsgoal van Roeselare.

Hij zag knap de ruimte bij Kpaka. Die zette fraai Tanghe vrij en de 36- jarige middenvelder rondde met een listig lobje af: 1-0. Verdiend, want Roeselare was de best voetballende ploeg, al was de eerste dreiging via Tambwe (op Biebauw) voor Lokeren. Erna kon Lokeren in de hele eerste helft Biebauw niet meer bedreigen. Alleen op slag van rust moest Tanghe redding brengen op de lijn, maar dat was na een ongelukkige klutsbal tussen zijn eigen ploegmaats. Roeselare creëerde tussenin wel nog enkele kleine mogelijkheden. Akgül zette doelman Lazic twee keer aan het werk.

Extra aanvaller

Leekens bracht aan de rust met Armoumen een extra aanvaller tussen de lijnen. Lokeren was meteen gevaarlijk via Pavlovic, maar Biebauw en Thompson weerden af.

Daarna was het weer aan het plaatselijke SV op Schiervelde. Een voorzet van Thompson ging net voorbij iedereen, Lazic duwde voor de aanstormende Thompson een scherpe vrije trap van De Vleeschauwer in hoekschop. De wedstrijd, die al geen hoogvlieger was, zakte in elkaar. Lokeren leek voorin elke vorm van slagkracht te ontberen, tot Armoumen met een strak afstandschot dan toch uit het niets de gelijkmaker lukte.

Erna verloor Lokeren echter de pedalen. Armoumen met twee keer geel en Camara werden bij Lokeren van het veld gestuurd met een rode kaart. Met twee man meer probeerde Roeselare nog de zege uit de brand te slepen, maar dat lukte niet meer.