VDB: 'Wil me niet meer vastpinnen op objectieven'
In het Kasteel van Saffelaere in Lochristi werd dinsdag het Professionele Continentale wielerteam Mitsubishi-Jartazi voorgesteld. Frank Vandenbroucke is een van de uithangborden van de ploeg.
'Frankie boy' ging gewillig poseren voor iedereen die smeekte om een foto. "Dit zijn dingen die bij de job horen. Ik zou het niet weten hoeveel interviews ik vandaag al gegeven heb, maar het zijn er een pak", lachte Frank Vandenbroucke.

"Mijn ambitie voor 2008 is terug competitief te worden na mijn revalidatie aan de linkerknie, waar ik nu nog mee bezig ben. Ik wil me niet meer vastpinnen op boute uitspraken als die koers ga ik winnen of dan en daar ga ik er staan. Ik heb nog last aan mijn knie. Is die kwaal verholpen, dan kan ik me weer meten met de rest. Ik heb serieuze honger naar de competitie, maar ga mij niet forceren. Lieven Maesschalck volgt mij verder op. Hopelijk gaat het de goede kant op met mijn blessure. De stage van onze ploeg viel letterlijk en figuurlijk in het water. We zagen daar niets anders dan regen. Niet echt ideaal om te trainen dus. Mijn eerste koersen worden wellicht de GP Marseillaise en de Ster van Besseges. Ik bekijk ze louter als voorbereidingswedstrijden. Kan ik daar goed uitkomen, dan wil ik de Belgische voorjaarsklassiekers aanvatten. Parijs-Brussel was mijn laatste koers vorig jaar. Ik hunker nu al een poosje naar de 'strijd'. Een trainingsbeest zal ik wel nooit meer worden, maar ik weet wat ik moet doen om conditioneel op punt te staan."