Egypte start Afrika Cup met overwinning
Een gretige Samuel Eto'o kon ondanks twee goals niet verhinderen dat Kameroen met 4-2 verloor van titelverdediger Egypte.
Aan de rust stond het al 3-0. De Egyptische aanvaller Mohamed Zidan (27) was één van de smaakmakers met twee doelpunten in de eerste helft. Ahmed Hassan (Anderlecht) stond niet op het wedstrijdblad. De kapitein zat een schorsing uit. Bertin Tomou (Moeskroen) kwam niet van de bank bij Kameroen.Dankzij de overwinning voert Egypte groep C aan.

Hosni Abd Rabou zette de Farao's in de 16e minuut met een strafschop op voorsprong. Twee minuten later verdubbelde Mohamed Zidan de score. Op slag van rust schoot diezelfde Zidan zijn land op rozen met een strak schot van net buiten het strafschopgebied. Kameroen kon milderen via Barcelona-ster Samuel Eto'o (50), maar Abd Rabou deed die inspanning te niet (83). Eto'o (90) op penalty zette de eindstand op het bord.

Eto'o op één doelpunt van record

Samuel Eto'o scoorde zijn twaalfde en dertiende doelpunt in de Africa Cup. De spits van FC Barcelona is zo nog slechts één goal verwijderd van het record van de Ivoriaan Laurent Pokou, die in 1968 (6 goals) en 1970 (8) bijzonder goed bij schot was.