Punch International doet hoogste bod op Flanders Language Valley
Flanders Language Valley
Het beursgenoteerde Punch International wordt zo goed als zeker de nieuwe eigenaar van de voormalige Flanders Language Valley. Na een ultieme vergadering dinsdagnamiddag had Punch met 6,6 miljoen euro het hoogste bod op het bedrijventerrein dat ooit werd gebouwd door Jo Lernout en Pol Hauspie.
Woensdag wordt het bod - als er geen onverwachte problemen opduiken - geofficialiseerd.

Het is ruim vijf jaar geleden dat het bedrijventerrein (nu Ieper Business Park) failliet werd verklaard. Door diverse juridische problemen en een gebrek aan valabele kandidaten duurde het bijzonder lang voor er schot kwam in de verkoop. Uiteindelijk kwam alles in de tweede helft van vorig jaar in een stroomversnelling.

Er waren bij de curatoren verschillende biedingen voor het centrale Aurisgebouw en de achttien modules. Uiteindelijk bleek dinsdagnamiddag dat het bod van Punch International het hoogste was, zo bevestigt curator Jan Vandenbraembussche.

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI), de eigenaar van de grond, wil alle modaliteiten van het bod onderzoeken vooraleer woensdag haar akkoord te geven.

Gedelegeerd bestuurder Guido Dumarey zegt aan Belga dat Punch, indien het bod wordt aanvaard, zijn hoofdzetel van Sint-Martens-Latem naar Ieper wil verhuizen.

'Bedoeling is om in twee derde van de modules en het Aurisgebouw onze R&D-afdelingen onder te brengen. Het gaat dan niet enkel over diensten uit eigen land maar eventueel ook uit onze buitenlandse vestigingen. De andere modules willen we verder ter beschikking stellen van de bedrijven die er nu al gevestigd zijn.'

Mogelijk wil Punch ook het voormalige L&H-hoofdkwartier kopen dat niet in het faillissement was inbegrepen en eigendom is van weefgetouwenfabrikant Picanol. Picanol zoekt een koper voor het gebouw.