Côte d'Or viert 125ste verjaardag met chocoladeboetiek
Het chocolademerk Côte d'Or viert dit jaar zijn 125ste verjaardag en heeft ter gelegenheid daarvan dinsdag een nieuwe winkel geopend op de Kleine Zavel in het centrum van Brussel.
De Côte d'Orboetiek moet het uithangbord worden van de knowhow en de innovaties van het merk. Het hele jaar zijn er over heel België festiviteiten gepland om de verjaardag te vieren.

Het was de Belg Charles Neuhaus, een ambachtelijke chocoladefabrikant, die op 24 april 1883 het merk Côte d'Or deponeerde. Hij noemde zijn merk naar de Goudkust, het huidige Ghana, van waaruit hij een deel van zijn cacaobonen importeerde.

'De chocolade met de olifant' is ondertussen uitgegroeid tot een wereldbekend merk en wordt in zestig landen verkocht. 'In België hebben zelfs zeven op de tien gezinnen iets van Côte d'Or in huis', zegt marketing director Arian Marchant. De Mignonette, de Chokotoff en de Bouchée zijn maar een paar van de bekendste producten.

De opening van de nieuwe, in een Afrikaanse sfeer badende, boetiek op de Kleine Zavel is meteen ook het startschot van een nieuwe communicatiecampagne van het merk. Er komen nieuwe producten op de markt alsook allerlei speciale edities (onder andere een Limited Edition 125 jaar) en de komende maanden zal een heus mobiel 'Chocoladedorp' vier Belgische steden aandoen. Er staat ook een Afrikaans feest op het programma.