Vanaf volgend schooljaar moeten Britse jongeren verplicht kooklessen volgen op school. De kooklessen worden opgenomen in het lessenrooster om de gevaarlijke stijging van het aantal zwaarlijvige jongeren te verminderen.
Volgens Ed Balls, staatssecretaris voor Kinderen, Scholen en Gezinnen, zijn kooklessen op school een belangrijk middel jongeren om te vormen tot gezonde volwassen. Dat verklaart hij in de Britse krant Daily Mirror.

'Het belangrijkste doel is om kinderen te leren hoe ze eenvoudige en gezonde maaltijden kunnen bereiden met verse ingrediënten', aldus Balls.

De verplichte kooklessen maken deel uit van de regeringscampagne tegen zwaarlijvigheid, die woensdag gelanceerd wordt door Balls en de minister van Gezondheid, Alan Johnson.

De maatregel zal enkel van toepassing zijn in Engeland. Andere Britse regio's zoals Schotland en Wales kennen een autonome regeling inzake hun onderwijs.

Uit een rondvraag blijkt dat de helft van de Britten binnen 25 jaar problemen zal hebben met zwaarlijvigheid als de huidige trend zich voortzet.