BRUSSEL - De beheerraad van voetbaleersteklasser FC Brussels nam maandagnacht drie ingrijpende beslissingen met de bedoeling de fusieclub van een nakende degradatie te redden.
'De eerste maatregel is dat we onze trainer Albert Cartier bedanken voor bewezen diensten', verduidelijkte commercieel manager Gino Gylain. 'Ten tweede werd beslist dat Edy De Bolle zijn taak voorlopig of misschien wel tot einde dit seizoen overneemt als hoofdtrainer. Als derde punt werd gesteld dat FC Brussels op zoek gaat naar twee dringende, misschien wel drie, versterkingen. Jongens die een meerwaarde brengen voor de club', stelde Gylain.

'Het ontslag van Albert Cartier is een spijtige zaak, maar we konden niet anders dan dit doen. De resultaten de afgelopen weken waren desastreus, vandaar onze maatregel om Cartier aan de deur te zetten. Voorlopig zal Edy De Bolle de honneurs waarnemen', aldus Gylain.

'Of we nog naar een nieuwe trainer op zoek gaan, is nog niet beslist. Wel dat we minstens twee spelers willen aantrekken die een meerwaarde brengen aan de ploeg. Zij moeten zo snel mogelijk in het team ingepast worden. Er resten ons nog zestien matchen om de redding te verzekeren', zei de commercieel directeur.