Winkelketen Fnac geeft voor het tweede jaar op rij jong muzikaal talent de kans om een breder publiek te bereiken met de wedstrijd Unsigned Music Talents (UMT). De finale vindt plaats op 26 april in de Antwerpse Petrol.
Vorig jaar namen 450 bands deel aan de wedstrijd. Het Antwerpse Minguz ging aan de haal met de hoofdprijs. Ook The Rones en Mogul, twee andere finalisten, hebben intussen een contract met een platenfirma en brengen binnenkort een eerste album uit.

Deelnemers aan editie 2008 kunnen zich tot 16 maart inschrijven op de site www.soundslike.be of in de Fnac-vestiging aan de Groenplaats in Antwerpen. Ze worden verzocht een demo in te sturen met vier nummers, waaronder minstens drie eigen composities.

De vijf beste groepen kruisen op 26 april de degens in de Petrol in Antwerpen. In de jury zitten onder meer Gerrit Kerremans van Studio Brussel en Hendrik Willemyns van Arsenal. Alle finalisten krijgen de mogelijkheid om een professionele demo op te nemen in muziekcentrum Trix.

De winnaar krijgt twee dagen studiotijd met een geluidstechnicus in Trix, een videoclip door Bozo Film Campany, een reeks persfoto's door Alex Van Hee van De Morgen, een miniconcerttour in de Fnac-vestigingen, een digitale release via het label The Wack Attack Barrack en een voorprogramma in Petrol en Soundstation (Luik).