Fourniret wil enkel 'maagdelijk gehuwde' juryleden
Michel Fourniret stapelt de bevliegingen en kapriolen op in het vooruitzicht van de start van zijn assisenproces voor zeven moorden en verkrachtingen, op 27 maart in het Franse Charleville-Mézières.
Eind november heeft hij in een brief aan magistraten van het hof van beroep in Reims erg strikte voorwaarden gesteld om aanwezig te zijn in de assisenzaal, zo bericht de Franse krant Le Parisien dinsdag.

Fourniret eist onder meer dat de juryleden een brief ondertekenen waarin zij moeten zweren 'maagdelijk te zijn gehuwd'. Want enkel deze mensen 'kunnen mij begrijpen', luidt het.

Deze eis verwijst naar zijn persoonlijke achtergrond. Fourniret voelt zich verraden door zijn eerste echtgenote, waarmee hij in 1963 trouwde. Tijdens de huwelijksnacht ontdekte Fourniret dat ze geen maagd meer was.

'Heel zijn crimineel traject valt terug te voeren naar dit voorval. Zijn zoeken naar erg jonge slachtoffers wordt gevoed door die constante obsessie naar maagdelijkheid', resumeert meester Thierry Bourbouze, een van zijn advocaten.

Nu het proces nadert zou Fourniret panikeren. 'Hij vreest vooral dat heel zijn leven en al zijn wedervarens uitgestald zullen worden', preciseert een gerechtelijke bron aan Le Parisien.

Monique Olivier weigert dezelfde beklaagdenbank met hem te delen tijdens de zittingen in maart.