Ex-speler Ander Garitano neemt na amper acht dagen al ontslag als coach van Zaragoza.
Garitano volgde op maandag 14 januari de ontslagen Victor Fernandez op. Maar de 38-jarige Garitano, tot dan toe trainer van het beloftenelftal van Zaragoza, heeft zijn job niet lang volgehouden. Hij stapt na een dikke week zelf op wegens persoonlijke redenen.

'Zoals ik me nu voel kan ik toch niet veel bijdragen aan de club en aan het team,' zei Garitano op een persconferentie. 'Dan stap ik liever nu op nu het team nog in de buik van de rangschikking staat. Ik voel me niet sterk genoeg. Het is beter dat iemand anders overneemt die wel 100 procent is.'

De Spaanse radiozender Cadena Ser had maandagavond al laten weten dat Garitano de club ging verlaten, voornamelijk omdat hij problemen had met de Argentijnse speler Andrés d'Alessandro. Garitano zou geen steun van het bestuur gekregen hebben toen hij D'Allesandro niet meer wilde opstellen. De Argentijnse middenvelder, die in 2006 overkwam van het Duitse Wolfsburg, had eerder dit seizoen al een conflict met zijn landgenoot Pablo Aimar en met ex-coach Victor Fernandez.

De club heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Voorzitter van Zaragoza Eduardo Bandres reageert verrast en zegt enkel dat de benoeming van Garitano zeker geen tijdelijke oplossing was.

Ondertussen wordt Javier Irureta, ex-trainer van Deportivo de la Coruña, genoemd als mogelijke opvolger van Garitano.