Chronologie van de trainerswals in de eerste voetbalklasse in het seizoen 2007-2008:
  • 18 september: Valère Billen neemt na een 0 op 18 ontslag als hoofdcoach bij Sint-Truiden, na zes speeldagen de rode lantaarn in de eerste voetbalklasse. Hij zet uit eigen beweging een stap terug naar de jeugd- en beloftenwerking en wordt vervangen door zijn assistent Peter Voets. Voets zal worden bijgestaan door Poll Peters, die een contract voor drie jaar tekende bij STVV. Keeperstrainer Eddy Taymaekers verlaat de Limburgse club.
  • 12 november: Anderlecht ontslaat trainer Frank Vercauteren na de 2-0 nederlaag op de dertiende speeldag bij Germinal Beerschot. Adjunct Ariël Jacobs neemt over tot het einde van het seizoen. Vercauteren was sinds februari 2005 hoofdtrainer van paars-wit, waarmee hij twee opeenvolgende titels veroverde. Dit seizoen loopt het heel wat moeilijker. Na 13 speeldagen staat Anderlecht pas vierde op 7 punten van leider Club Brugge. Europees werd de kampioen uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. In de poules van de UEFA Cup hebben de Brusselaars na twee wedstrijden 4 op 6.
  • 19 november: Neo-eersteklasser FC Dender EH, na 13 speeldagen allerlaatste in de competitie, en Jean-Pierre Vande Velde gaan in onderling akkoord uit elkaar. Assistent-coach Patrick Asselman neemt voorlopig de taken van hoofdcoach over.
  • 27 november: De Nederlander Johan Boskamp tekent een contract voor twee en een half jaar als hoofdcoach bij neo-eersteklasser FC Dender EH. Hij volgt Jean-Pierre Vande Velde op, die de club op 19 november in onderling akkoord verliet.
  • 10 december: Drie dagen na de 5-1 competitienederlaag bij Standard, dient Philippe Vande Walle zijn ontslag in als hoofdcoach van Sporting Charleroi, de 10e in de stand met 20 punten uit 15 wedstrijden. Zoals in zijn contract voorzien is, blijft hij bij de club als keeperstrainer. Tot aan de winterstop zal assistent-trainer Thierry Sicquet, bijgestaan door Mario Notaro, het eerste elftal leiden.
  • 10 december: De Nederlander Dennis Van Wijk tekent een contract voor anderhalf jaar bij Sint-Truiden. Hij volgt Peter Voets op, die op 18 september overnam van Valère Billen. Voets wordt opnieuw hulptrainer, samen met Poll Peters. De 44-jarige Van Wijk verlaat tweedeklasser KV Oostende, waar hij pas enkele weken in dienst was. Er stond in zijn contract een clausule dat hij de club mocht verlaten bij een financieel en/of sportief beter aanbod.
  • 17 december: Marc Brys wordt ontslagen als coach van Excelsior Moeskroen, dat op dat moment, na 16 speeldagen, 8e staat in de rangschikking met 22 punten. Brys, die pas sinds de zomer aan de slag was bij de Henegouwse club, wordt voorlopig vervangen door Geert Broeckaert.
  • 27 december: Enzo Scifo is de nieuwe trainer van Moeskroen. De 41-jarige ex-Rode Duivel tekent een contract voor anderhalf jaar bij de Henegouwse club.
  • 22 januari: FC Brussels ontslaat trainer Albert Cartier. Cartier, die 2,5 jaar trainer was bij de Brusselse club, zal voorlopig vervangen worden door assistent-trainer Edy De Bolle. Brussels, 17e en voorlaatste in de stand, verloor op de vorige speeldag nog met zware 7-2 cijfers van Westerlo.