Duvel Moortgat bevestigt bod op Brouwerij Liefmans
Foto: rr
Brouwerij Duvel Moortgat heeft een bod uitgebracht om de exploitatie van de failliete nv Brouwerij Liefmans en nv Liefmans Breweries tijdelijk verder te zetten onder toezicht van de curatoren. Dat bevestigt Duvel Moortgat dinsdag in een persmededeling. De nv Duvel Moortgat heeft ook een bod uitgebracht op een deel van de activa van de failliete vennootschappen.
Eind december 2007 verklaarde de rechtbank van koophandel van Kortrijk de brouwerij Liefmans, met vestigingen in Dentergem en Oudenaarde, failliet. De brouwerij had een gerechtelijk akkoord aangevraagd maar de rechter verklaarde de brouwerij meteen failliet. Een vijftigtal werknemers verloren hun job.

De rechtbank stelde vijf curatoren aan. Die zoeken in een eerste fase een voorlopige exploitant, onder meer omdat de twee bestuurders-aandeelhouders van de failliete brouwerij beroep hebben aangetekend tegen het uitgesproken faillissement.

Naast Duvel Moortgat hebben ook de twee bestuurders-aandeelhouders van de failliet verklaarde brouwerij Liefmans uit Dentergem, Renaldo Delabie en Gino Vantieghem, een bod bij de curatoren uitgebracht om als voorlopig exploitant van de brouwerij opnieuw aan te treden. Dat liet Delabie maandag weten.

Vooraleer er echter een voorlopig exploitant aangesteld kan worden, moeten de curatoren bij de rechtbank van koophandel in Kortrijk een machtiging krijgen.

In een tweede fase, na de uitspraak in beroep, zou er naar een definitieve overnemer worden gezocht.