Brussels ontslaat Cartier
Voetbalclub FC Brussels heeft trainer Albert Cartier ontslagen. Dat maakte de eersteklasser dinsdag bekend op de clubwebsite. Cartier, die 2,5 jaar trainer was bij de Brusselse club, zal voorlopig vervangen worden door assistent-trainer Edy De Bolle. De Fransman is al de zesde trainer die dit seizoen ontslagen wordt in eerste klasse.
'De beheerraad van FC Brussels heeft tijdens de vergadering van 21/01/2008 besloten om een einde te stellen aan de functie van de heer Albert Cartier als trainer van de A-kern', klinkt het op de website van Brussels. 'FC Brussels dankt Albert Cartier voor de 2,5 jaar samenwerking en bewezen diensten. Inmiddels krijgt de sportieve cel voort de opdracht te speuren naar versterking.'

De 47-jarige Cartier, ex-speler van de Franse clubs Metz en Nancy, kwam in 2005 naar Brussels. Het jaar daarvoor was hij coach bij La Louvière. Eerder zat de Fransman ook al op de trainersbank bij de Franse clubs Gueugnon en Metz.

Dit seizoen draait het niet goed bij de club van voorzitter Johan Vermeersch. Brussels verzamelde in 18 competitieduels nog maar 11 punten, en staat daarmee op een 17e en voorlaatste plaats in de stand, met amper één punt meer dan rode lantaarn Bergen. Afgelopen zaterdag ging Brussels nog met de billen bloot in Westerlo (7-2).