Titelverdedigster Serena Williams uitgeschakeld
MELBOURNE - De Amerikaanse Serena Williams (WTA 7) heeft zich dinsdag in Melbourne niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Ze verloor in de kwartfinales in twee sets van de Servische Jelena Jankovic (WTA 3). Het werd 6-3 en 6-4.
De 26-jarige Williams won al drie titels in Australië (2003, 2005 en 2007). Vorig jaar zorgde de Amerikaanse nog voor de verrassing door het toernooi te winnen, terwijl ze pas 81e op de wereldranglijst stond.

Voor de 22-jarige Jankovic is het de eerste keer dat ze de halve finales van de Australian Open bereikt. In de halve finales komt ze uit tegen de winnares van het duel tussen Justine Henin (WTA 1) en de Russin Maria Sharapova (WTA 5).

'Dit was een ongelooflijke wedstrijd. Ik beef er nog van', verklaarde de Servische, die vorig jaar in Melbourne in de achtste finales werd uitgeschakeld door Serena Williams. 'Ik had niet gedacht dat ik hier zo ver zou geraken, omdat ik wat sukkel met enkele kleine blessures. Maar het is niet omdat ik geblesseerd ben, dat ik niet kan spelen', stelde Jankovic, die zich tegen Serena Williams in de tweede set aan de dij liet verzorgen.

Uitslag

Jelena Jankovic (Ser/3) - Serena Williams (VSt/7) 6-3, 6-4