LOS ANGELES - De Amerikaanse zangeres Peggy Lee, bekend geworden met klassiekers als Is That All There Is, Big Spender en Fever, is maandag in haar woning in Los Angeles overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Haar dochter heeft dat bekendgemaakt. Lee, die al enige tijd door een zwakke gezondheid werd geplaagd, is 81 jaar geworden.
De carrière van de op 26 mei 1920 als Norma Doloris Egstrom ter wereld gekomen Lee omspande meer dan vijf decennia. Ze debuteerde in de jaren '30 en sloot zich begin jaren '40 aan bij het orkest van Benny Goodman, met wie ze diverse platen opnam. Behalve als zangeres maakte Lee ook naam als actrice. Voor haar rol in Pete Kelly's Blues (1955) werd ze genomineerd voor een Oscar.

Haar flexibele stem, die een koel, licht hees geluid voortbracht, bleek uitermate geschikt voor een breed repertoire. Ze zong onder meer popsongs, grote shownummers en trage ballads en bereikte daarmee een status die vergelijkbaar is met die van Billie Holiday en Ella Fitzgerald. In 1969 leverde Is That All There Is de zangeres een Grammy-award op. ,,Wie geen opwinding voelt wanneer Peggy Lee zingt, is dood'', merkte de jazzcriticus Leonard Feather ooit op.