GENK - Jan Gijsen wordt vanaf 1 maart de nieuwe algemeen directeur van Ford Genk. Hij volgt daarmee Dennis Profitt op. Johannes Oimann, huidig waarnemend algemeen directeur, zal de functie van technisch directeur gaan uitoefenen in Ford Keulen.
Met Jan Gijsen komt in Ford Genk opnieuw een Belg aan de top van het bedrijf. Dat is geleden sinds Marcel Dierckx (1972 - 1989), die Peter Heller (Duitser, 1990 - 1997) en Dennis Profitt (Amerikaan, 1997 - 2000) voorafging. In Genk zal Gijsen de productie leiden van de Ford Transit, de Van of the Year, en de Mondeo, op één puntje na Wagen van het Jaar.

Jan Gijsen werd geboren in 1952 in Riemst bij Tongeren. Hij studeerde burgerlijk ingenieur aan de KULeuven en trad in 1976 in dienst van Ford Genk als procesingenieur in de Perserij en Koetswerkbouw. Zijn loopbaan was zowel engineering- als productiegericht met opdrachten in Genk, Keulen en de Verenigde Staten. Sinds 1 januari 1999 is Jan Gijsen technisch directeur in het Britse Halewood waar binnenkort de nieuwe Jaguar gelanceerd wordt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig