Teller staat al boven 168.000 euro
BRUSSEL - De benefietactie Music For Life van Studio Brussel loopt als een trein. Het aantal luisteraars en bezoekers aan het glazen huis in Leuven neemt almaar toe. Het bedrag dat de luisteraars hebben geboden voor een verzoekplaat is op de derde dag, vandaag/donderdag, gestegen tot 168.207 euro. De opbrengst gaat integraal naar het landmijnenprogramma van het Rode Kruis.
Ook het aantal luisteraars blijft toenemen. Gisteren was er een winst van 20.000 luisteraars (+40 procent) per kwartier. Uitschieter is het blok 08.00-09.00 uur, toen 265.000 mensen afstemden op StuBru. De luisteraars laten de radio ook veel langer opstaan, gemiddelde neemt de luisterduur met 30 minuten toe (+30 procent), blijkt uit eigen onderzoek van de VRT.

De federale regering heeft nog geen financiële steun toegezegd. De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende beloofde bij de start van Serious Request, de gelijkaardige actie van 3FM, de actie te steunen met een bedrag van 1 miljoen euro als de zender hetzelfde bedrag bijeenkrijgt.

,,België moet ambitieuzer zijn''

Via het budget conflictpreventie investeert de Belgische overheid jaarlijks 2 miljoen euro aan ontmijningsprojecten in onder meer Congo en Cambodja. En jaarlijks wordt ongeveer 4 miljoen euro uitgegeven aan een vijfjarenprogramma tegen landmijnen van Handicap International. Dat antwoordde Armand De Decker, minister van Ontwikkelingssamenwerking, donderdag in de Kamer aan Dirk Van der Maelen (SP.A).

,,België kan en moet ambitieuzer zijn'', zegt Van der Maelen. ,,We zouden een gelijkaardige actie kunnen stimuleren via een Franstalige zender, zodat zowel de Vlaamse als de Franstalige vleugel van het Rode Kruis evenwaardig gefinancierd wordt'', aldus Van der Maelen. Minister Dedecker heeft alvast beloofd dit spoor nader te onderzoeken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig