BRUSSEL - Een 85-jarige juwelier uit Anderlecht heeft zaterdag geschoten op een overvaller, die hem had aangevallen met een mes. De zwaargewonde overvaller werd door de hulpdiensten overgebracht naar het Erasmusziekenhuis. Zondagnamiddag verbleef hij nog op de afdeling intensieve zorgen, meldt het parket van Brussel.
Volgens de verklaringen van de juwelier wilde hij de dader schrik aanjagen met een revolver en hem zo de winkel uitjagen. Toen de overvaller over de toonbank sprong en probeerde de revolver te bemachtigen, vuurde de juwelier verscheidene schoten af op de overvaller, die zwaargewond raakte.

De overvaller werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmusziekenhuis. De juwelier, die volgens het parket in shock verkeerde, verklaarde dat hij al zes keer overvallen was en dat hij een vereiste vergunning heeft om de revolver in huis te hebben. Het mes van de overvaller nam de politie mee voor het onderzoek.

De thesis van wettige zelfverdediging zou momenteel voorrang krijgen. De dader staat bij het gerecht gekend wegens drugsfeiten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig