Coveliers twijfelt over kandidatuur VLD-voorzitterschap
VLD-senator Hugo Coveliers Foto: ep
BRUSSEL - Hugo Coveliers zal zich terugtrekken als als kandidaat-voorzitter van de VLD als de andere kandidaten voor het voorzitterschap het Vlaams karakter van de VLD beklemtonen. Coveliers wacht de debatten van donderdag af en houdt vrijdag een persconferentie, verklaarde hij zondagmiddag. Zondagmorgen zei Jean-Marie Dedecker, zelf kandidaat-voorzitter, in De Zevende Dag dat Coveliers vermoedelijk zijn kandidatuur zou intrekken.
Op 4 december verkiezen de VLD-leden een nieuwe voorzitter. Er zijn zeven kandidaten. Naast interimvoorzitter Bart Somers gaat het om gemeenschapssenator Dedecker en senator Hugo Coveliers. Ook Jef Valkeniers, Patricia De Waele, Christian De Stoop en Karin Brusselmans stelden zich kandidaat.

Coveliers zou het een goede zaak vinden dat er niet al te veel kandidaten voor het voorzitterschap zijn vanuit de rechtervleugel van de VLD, zei Coveliers. Momenteel zijn er met Coveliers, Dedecker en Jef Valkeniers zeker drie kandidaten uit de rechtervleugel.

Dedecker en Coveliers hadden eerder aangekondigd dat minstens één van beiden aan de voorzittersverkiezingen zou deelnemen. Allebei pleiten ze voor een meer Vlaamse, rechtsere en liberale koers van hun partij.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig