LEUVEN - Bij een controleactie van de Leuvense politie, het Federaal Voedselagentschap, de arbeidsinspectie en de Inspectie Sociale Wetten in 17 nachtwinkels is zaterdag 650 voedingswaren vernietigd. Dertien gecontroleerde winkels bleken het niet nauw te nemen op vlak van hygiëne. Er werden vier illegalen aangetroffen, van wie er twee onmiddellijk gerepatrieerd worden.
In vergelijking met een gelijkaardigde controle 2 jaar geleden, is er maar weinig verbeterd. Slechts twee winkels voldeden inzake hygiëne aan de normen. In verschillende zaken was de temperatuur in de diepvriezers te hoog was. Elders was de uiterste verkoopdatum al geruime tijd vervallen. In één winkel vond men voedsel waarvan al gegeten was. De winkels met tekortkomingen worden de komende weken weer gecontroleerd.

Er werden vier pv's opgesteld wegens zwartwerk. In twee zaken hield een illegaal de zaak open. Die winkels werden gesloten. Eén uitbater stond dronken in zijn winkel, gedroeg zich agressief en werd administratief aangehouden. Ook deze winkel werd gesloten. Een vierde nachtwinkel moest onmiddellijk sluiten omdat er wegens elektriciteitsproblemen brandgevaar dreigde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig