Cauberg vol bij afscheid Michael Boogerd
VALKENBURG - Ruim 10.000 mensen waren zondag in Valkenburg getuige van de laatste kilometers van wielrenner Michael Boogerd op Nederlandse bodem. Het afscheid werd gevierd met een koppelkoers waaraan ploeggenoten, ploegleiders en oud-renners deelnamen. Boogerd zelf stapte ook op de fiets.
Het deed de 35-jarige Hagenaar goed dat hij alsnog kon deelnemen aan de ludieke koers die gewonnen werd door het koppel Thomas Dekker/Alex Zülle. Een val, ruim een week geleden, had zijn geplande laatste optreden in de Ronde van Lombardije zaterdag gedwarsboomd.

Samen met broer Rini beklom Boogerd vier keer de Cauberg. 'Er had zo een cabrio of een tandem geregeld kunnen worden, maar op de fiets heb ik er pas echt van genoten', zei Boogerd die zijn profloopbaan na veertien jaar afsloot.

De belangstelling noemde hij overweldigend. 'Als we de Cauberg opreden leek het, zeker onderaan de klim, net de Amstel Gold Race.' En Boogerd zou Boogerd niet zijn geweest als hij zich van tevoren nerveus had gemaakt. 'Ik was bang dat er niet veel mensen zouden komen. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.'

Nog één keer had hij genoten van de aanmoedigingen die hij fietsend over de door hem zo geliefde Cauberg kreeg. 'Het ging niet eens zo slecht met de knie. We hebben een hoop lol gehad onderweg. En de Cauberg is heel speciaal. Dit ademt wielrennen.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig