U glundert nog na.

Meer dan een derde van de stemmen, daar hou ik inderdaad een zeer goed gevoel aan over. We zijn met SP.A Rood veel verder geraakt dan ik had durven denken.

Maar wat hebt u eraan?

We hebben aangetoond dat we een belangrijke linkse stroming vertegenwoordigen in de partij. We zijn geen marginaal verschijnsel. En we zijn ook niet, zoals Louis Tobbackl zei, een verzameling verzuurde proteststemmen. neen, men zal moeten rekning moeten houden met ons.

Dat wordt moeilijk: u zit niet eens in het partijbureau.

Klopt. En dat is jammer. De verkiezing van dat partijureau toont niet echt de meest democratische zijde van de partij. Het bureau vertolkt de basis niet, het wordt samengesteld door de hogere cenakels.

De partij wil nu vooral eendrachtig naar buiten komen. Dus eigenlijk moet u zwijgen.

Geen probleem. Maar dan moet de partij inderdaad weer luisteren naar de basis. Interne democratie is belangrijk, zei Caroline Gennez, ik hoop dat ze zich eraan houdt.

Heel belangrijk is dat er bij de volgende verkiezingen mensen uit SP.A Rood verkiesbare, goede plaatsen krijgen op de lijst. Daar kan men niet onderuit, nu we duidelijk meer dan een derde van de SP.A-leden vertegenwoordigen.

In haar maidenspeech als voorzitter had Caroline Gennez misschien een applaus voor u moeten vragen.

U bent niet de eerste die dat zegt. Ik vind dat ook. Het was verstandig geweest van haar. Maar tegelijkertijd ligt het niet in haar karakter om zoiets te doen. Misschien moet ik gewoon blij zijn dat ze me niet doodknuffelt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig