Henin pakt zege in Zürich
Justine Henin (WTA 1) heeft zondag voor de tweede keer in haar carrière het WTA-toernooi van Zürich (1,34 miljoen dollar) gewonnen. De Belgische versloeg in de finale de 19-jarige Française Tatiana Golovin (WTA 18) met twee keer 6-4. De partij duurde 1 uur en 33 minuten. Het is al haar negende toernooizege van het seizoen en de 38ste in haar carrière.
Het publiek in Zürich kreeg een heruitgave van de finale in Stuttgart te zien. Amper twee weken terug won Henin daar met 2-6, 6-2 en 6-1. Ook nu leek een wat bleke Henin in de eerste set op setverlies af te stevenen. Ze begon zwak aan de partij en keek al snel tegen een 1-4 achterstand aan. De 25-jarige Waalse beet zich echter vast in de wedstrijd en kwam, mede door de hoge foutenlast van Golovin, terug tot 4-4. Bij 5-4 in het voordeel van Henin, vroeg Golovin een blessurepauze aan. De Française werd verzorgd aan haar voet, maar ook Henin liet de dokter roepen. Zij kreeg een pilletje. Na de herneming stoomde Henin echter meteen door naar de setwinst: 6-4.

In de tweede set ging Henin door op dat elan. Ze wisselde wat mindere momenten af met demonstratietennis en liet haar opponente geen enkele kans. Het nummer één van de wereld serveerde de wedstrijd uit met een ace.

Henin bewaarde mooie herinneringen aan het toernooi in Zürich. Ze won het toernooi in 2003 en werd er toen voor de eerste keer in haar carrière het nummer één van de wereld, in opvolging van de ondertussen gestopte Kim Clijsters. Henin begint maandag overigens aan haar 88e week als het nummer één van het vrouwentennis. Ze is al een tijdje zeker dat ze het jaar ook op die positie afsluit.

Ongeslagen

De Belgische is nu al 20 wedstrijden ongeslagen. Haar laatste nederlaag dateert al van 6 juli, toen ze in de halve finales op Wimbledon de duimen moest leggen voor de Française Marion Bartoli. Henin verloor nog maar 4 van de 62 wedstrijden die ze dit seizoen al speelde: zonder meer indrukwekkende cijfers.

Henin stond zondag al voor de tiende keer dit seizoen in een finale (na Dubai, Doha, Miami, Warschau, Roland Garros, Eastbourne, Toronto, US Open en Stuttgart), terwijl ze slechts dertien toernooien speelde. Van die tien finales won ze er negen: enkel in Miami moest ze het hoofd buigen voor Serena Williams.

De in Monaco wonende Waalse strijkt met deze zege 182.000 dollar op en brengt haar totaal voor dit jaar daarmee op 4.367.056 dollar. Ze verbetert daarmee haar record van vorig jaar, toen ze 4.204.810 dollar won. Henin zal zo goed als zeker ook het record van 4.465.345 dollar verpulveren dat Kim Clijsters in 2003 neerzette. De Waalse speelt nog één toernooi dit jaar: de Masters in Madrid. De winnares daar krijgt liefst één miljoen dollar mee naar huis. Hoeft het nog gezegd dat Henin de absolute topfavoriete is in Spanje?

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig