Etienne Dewilde en Mathew Gilmore hebben in Sydney voor een derde Belgische medaille gezorgd. Het Belgische duo werd tweede in de puntenkoers op de baan, goed voor een zilveren plak.
Winnaar werden de Australiërs Brett Aitken en Scott McGrory. De derde plaats was voor de Italianen Silvio Martinello en Marco Villa.

"Dit is een heel groot moment, maar ik blijf teleurgesteld over mijn wedstrijd van woensdag. Ik reed veel te defensief. Nu ga ik wel met vrienden feesten in Sydney. De medaille zal echter binnen enkele maanden vergeten zijn en professioneel zal mij dat niets extra geven", aldus Matthew Gillmore achteraf.

Etiennde Wilde toonde zich de snelste in de slotsprint waardoor de Belgen in extremis van brons naar zilver sprongen : "Ik heb mij ontfermt over de slotsprint omdat Matthew vooraf al het werk gedaan had en omdat ik me heel goed voelde. Daarenboven wist ik dat zelfs indien Australië voor ons zou eindigen dat we dan nog een medaille zouden pakken. Het is een mooie revanche op de laatste plaats in Atlanta".

Michel Vaarten (wielrennen/baancoach): "In deze discipline is het alles of niks. Wij waren speciaal voorbereid op de ploegkoers. Mede omdat Etienne De Wilde terug amateur is, hebben we alles kunnen zetten op deze wedstrijd."