Anderlecht stelt Bulykin voor
Foto: © Jimmy Bolcina
Dmitri Bulykin trainde gisteren een eerste keer mee met Anderlecht. De 28-jarige spits tekende een contract voor vier seizoenen. Hij krijgt bij paars-wit het rugnummer 29.
Bulykin (1m93, 85kg) komt over van het Duitse Bayer Leverkusen. Hij speelde 15 wedstrijden in de Bundesliga en scoorde twee keer. "Ik kreeg niet veel speelminuten bij Leverkusen en ik wou heel graag meer voetballen. Ik begreep ook niet goed waarom ik niet speelde. Ik ben naar Anderlecht gekomen omdat ik denk hier meer kansen te krijgen", zegt hij op de clubwebsite.

De Rus, die ook voor Dinamo Moskou en Lokomotiv Moskou voetbalde, was vorig jaar al in beeld bij Anderlecht. "Die transfer is toen niet doorgegaan omdat Leverkusen me niet wou laten gaan. Dit keer heeft de trainer me nog gevraagd om te blijven, maar hij zei ook dat het mijn eigen keuze was. Samen met mijn manager heb ik dan beslist om de stap naar België te zetten", klinkt het.

Dmitri Bulykin kwam in 2003 en 2004 vijftien keer uit voor de nationale ploeg en scoorde zeven doelpunten. Van bondscoach Guus Hiddink kreeg de spits nog geen selectie. Bij Anderlecht moet hij de blessures van Nicolas Frutos en Matias Suarez mee helpen opvangen.

'Ik ken eigenlijk alleen Vlcek goed, maar de rest van mijn ploegmaats zal ik snel leren kennen', zei hij. 'Dat Anderlecht niet Europees speelt, was voor mij geen probleem om naar hier te komen. Leverkusen speelt immers ook niet Europees.'

Teammanger Hans-Peter Lehnhoff van Leverkusen voorspelde al dat hij tien tot vijftien goals zou maken. 'Ik zal proberen zijn belofte waar te maken', aldus de Russische spits, die op zoek gaat naar een passend appartement.