Deutsche Telekom heeft donderdag een omvangrijk herstructureringsplan voor zijn callcenters in Duitsland bekendgemaakt. Er worden geen banen geschrapt, maar 8.000 werknemers moeten wel verhuizen van werkplaats.
Deutsche Telekom is momenteel in 63 steden in Duitsland present met telefooncentrales. De groep gaat zich terugplooien op 24 steden. De callcenters krijgen daar een opfrisbeurt en een moderne infrastructuur, zo raakte donderdag bekend.

Het kostenplaatje bedraagt zo’n 70 miljoen euro, dat over de twee jaar zal worden gespreid. De uiteindelijke bedoeling van de herstructurering is om de kosten te verminderen en de concurrentiekracht van deze activiteit te vergroten.

In de callcenters werken ongeveer 18.000 mensen. Zo’n 8.000 van hen gaan veranderen van werkplaats, aldus Deutsche Telekom. Als zo’n verhuis praktisch onmogelijk zou zijn, engageert het bedrijf zich om een andere oplossing te vinden. De directie heeft de vakbonden opgeroepen om zich 'constructief' op te stellen, maar gevreesd wordt dat er toch protest zal komen.