Schnappi sluipt Gaia-rapport binnen
Als Gaia de volgende keer een kijkje gaat nemen in dierentuinen om te checken of de beestjes er wel naar behoren worden behandeld, checken Michel Vandenbosch en co best eerst eens hun ogen. De krokodillen die de organisatie spotte in dierenpark Le Monde Sauvage in Aywaille, en die volgens Gaia geen schuilplaats hebben, blijken namelijk vals: ze zijn gemaakt uit was. Dat schrijft de krant La Meuse donderdag.
Gaia presenteerde woensdag een rapport over de 15 dierentuinen in België. Die voldoen volgens de dierenrechtenorganisatie nauwelijks aan de wettelijke minimumvereisten.

Ook in dierenpark Le Monde Sauvage in Aywaille stelde Gaia inbreuken vast. Dat de krokodillen er nergens kunnen schuilen, kan volgens de dierenrechtenorganisatie echt niet door de beugel.

Een vaststelling waar de directeur van het park, Joseph Renson, eens smakelijk moest om lachen. De man legt in La Meuse uit dat het niet verwonderlijk is dat de krokodillen nergens kunnen schuilen: het gaat namelijk niet om echte krokodillen, maar om wassen beelden die er enkel zijn ter decoratie. "Het zegt veel over de manier waarop Gaia de controles uitvoert", aldus Renson.

Volgens de krant zou Gaia-frontman Michel Vandenbosch bij het horen van het nieuws "van zijn stoel zijn gevallen". "Vanop de plaats waar we stonden, was het moeilijk te zien dat de krokodillen vals waren", dixit Vandenbosch. Die zegt dan ook dat het voorval niks afdoet aan de waarde van de andere observaties.