Op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Waasmunster is donderdagmiddag een vrachtwagen op twee andere vrachtwagens ingereden. Twee chauffeurs zaten gekneld in hun voertuig, een derde is overleden. Tegelijk gebeurde richting Gent ter hoogte van Zwijndrecht een tweede ongeval. De rijbaan werd zowel in Zwijndrecht als in Waasmunster intussen vrijgemaakt.
Bij het eerste ongeval, richting Antwerpen ter hoogte van Waasmunster, raakte de rechter- en middenrijstrook van de centrale baan volledig versperd. De vrachtwagens zijn intussen getakeld en de schade aan het wegdek is hersteld. Het verkeer verloopt opnieuw over drie rijstroken. Ter hoogte van de werkzaamheden tussen Sint-Niklaas en Kruibeke is er wel nog vertraagd verkeer.

Het ongeval gebeurde rond 12.45 uur op de E17 richting Antwerpen. Een vrachtwagen stond stil voor een file door de wegwerkzaamheden tussen Sint-Niklaas en Kruibeke. Een tweede vrachtwagen reed er aan uiterst lage snelheid achter, aldus het parket. De derde truck reed aan volle snelheid in op de tweede vrachtwagen, die daardoor op de eerste vrachtwagen inreed.

De bestuurder van de vrachtwagen die het ongeval veroorzaakte, overleed aan zijn verwondingen. Het gaat om een man met de Griekse nationaliteit. In de tweede vrachtwagen raakte de bestuurder lichtgewond. De twee andere chauffeurs zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De rechter- en middenrijstrook waren versperd, maar het verkeer kon via de laterale rijstroken doorrijden. Rond 13.30 uur stond er een file van Waasmuster tot Sint-Niklaas-West. De federale politie raadt bestuurders die vanuit Kortrijk of Oostende naar Antwerpen rijden aan om de R4-West te nemen richting de E34/N49 Antwerpen te nemen.

In de andere richting, ter hoogte van Zwijndrecht, gebeurde rond hetzelfde tijdstip een tweede ongeval. Ook daar was er veel verkeershinder. De rijbaan werd wel vrij snel vrijgemaakt.