Rogge beslist eind dit jaar over toekomst binnen IOC
Foto: AFP
De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) Jacques Rogge beslist voor het einde van dit jaar over zijn persoonlijke toekomst. Het voorzittersmandaat van de Belg loopt af, en Rogge zal dan de knoop doorhakken of hij zich herverkiesbaar stelt of niet.
Onze 65-jarige landgenoot staat sinds 2001 aan het hoofd van het IOC. Hij zal eerst zijn beslissing aan de andere leden van het IOC mededelen en daarna ook de pers inlichten. Rogge zal daarbij voor zichzelf een evaluatie maken van alle spelen die hij meemaakte: Salt Lake City (2002), Turijn (2006), Athene (2004) en Peking (2008).

'De spelen in Peking verlopen naar wens. De atleten en de nationale comités zijn tevreden', verklaarde Rogge. 'Na Peking keer ik terug naar huis om mijn e-mails te kunnen organiseren en om enkele dagen rust te nemen', gaat de IOC-voorzitter verder.

Of Jacques Rogge een tweede termijn ziet zitten, wordt dus pas later duidelijk. Voorlopig wil hij geen verklaringen afleggen over zijn persoonlijke toekomst.