Belgian Lions spelen tegen Tony Parker
Foto: ap
De Fransman, maar in Brugge geboren, Tony Parker speelt mee tegen België in de EK-kwalificatiematch voor het EK basketbal 2009. De ster van NBA-team San Antonio Spurs voegde zich bij de selectie die op stage is in Levallois.
Parker komt dus op zijn beslissing terug om voor de nationale ploeg te spelen. Vorig jaar verklaarde Parker immers dat hij in 2008 voor de Franse ploeg zou passen. ‘Door de vroege uitschakeling van San Antonio Spurs dacht ik opnieuw na over mijn planning. Samen in overleg met de coachingstaf van de Spurs lijkt het mij ideaal om te trainen en te spelen met Frankrijk,’ aldus Parker, die in 2003, 2005 en 2007 met de Spurs de NBA-titel won.

Frankrijk-België wordt op 3 september in Nancy gespeeld. Parker, echtgenoot van actrice Eva Longoria, is vervolgens op 13 september in de Spiroudôme van Charleroi (België-Frankrijk) te bewonderen.

De Belgian Lions hopen op hun beurt Axel Hervelle en Didier Mbenga volgende week te recupereren. De Lions nemen het in hun poule ook tegen Oekraïne en Turkije op. De groepswinnaar en de drie beste tweedes uit de vijf groepen gaan naar het EK van 2009.