De lokale politie van Sint-Truiden heeft bij een recente controle 18 processen-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de kledijcode van barmeisjes.
De inbreuken zullen bestraft worden met een gemeentelijke administratieve sanctie in de vorm van een geldboete. Dat maakte hoofdcommissaris Philip Pirard van de lokale politie donderdag bekend.

De politie ging na of de openbare zeden niet in het gedrang kwamen door de gebruikte kledij van de barmeisjes. De meeste bars bevinden zich op de Luikersteenweg, de zogenaamde 'chaussée d’amour', in Brustem.

Volgens artikel 154 van het politiereglement geldt er een verbod voor personen in de prostitutie om zich aan voorbijgangers te tonen in minder dan een ééndelig kledingstuk.

Het kledingstuk moet het volledige lichaam bedekken en alleen het hoofd, armen en benen mogen ontbloot zijn. 'Het eendelig stuk mag ook niet gemaakt zijn uit een transparante stof. Het verbod is ook van toepassing voor zangeressen of danseressen, die in de bars werken', vertelt korpschef Pirard.