Ilse Heylen met succes geopereerd
Foto: Heylen onderuit in herkansingen
Ilse Heylen is woensdag geopereerd aan haar ontwrichte schouder. De judoka (-52 kg) liep de blessure al op in februari, maar stelde de ingreep uit tot na de Olympische Spelen in Peking.
Heylen, in 2004 nog goed voor brons, verloor in Peking in de kwartfinales na een omstreden beslissing van de jury. Ze bereikte later nog de finale van de herkansingen, maar daarin verloor ze al na 13 seconden met ippon van de Kazachse Sholpan Kaliyeva.

Een ontgoochelde Heylen werd uiteindelijk zevende. Na haar laatste kamp vertelde Heylen dat ze die dag twee inspuitingen had gekregen om haar geblesseerde schouder pijnvrij te houden en dat dat haar flink parten had gespeeld. In haar kamp tegen Kaliyeva vocht ze met een quasi gevoelloze arm.

Een tiental dagen later heeft de ontgoocheling plaats gemaakt voor nieuwe ambitie, nieuwe vasteberadenheid, laat haar coach en echtgenoot Olivier Berghmans donderdag weten. Volgens Berghmans gaat de 31-jarige Heylen nog een tijdje door, misschien wel tot de Spelen van Londen in 2012. "De geteisterde schouder van Ilse is met succes geopereerd door dokter Declercq. De eerste vraag van Ilse aan de dokter: wanneer mag ik opnieuw beginnen trainen? Is dit duidelijk genoeg? Ik denk het wel!", besluit Berghmans.