Drie Poolse soldaten zijn gisteren in Afghanistan omgekomen toen hun auto tijdens een patrouille op een mijn reed. Een vierde soldaat raakte zwaar gewond. Tijdens een verkenningsmissie in het zuiden zijn drie Canadese soldaten om het leven gekomen.
De explosie vond plaats op zo’n twintig kilometer van de basis in Ghazni, bevestigde majoor Jacek Poplawski, van het Poolse contingent in Afghanistan.

De gewonde is per helikopter overgebracht naar de basis in Bagram. ’Zijn toestand is ernstig’, zei hij nog.

Het Poolse contingent maakt deel uit van de internationale veiligheidsmacht (Isaf) en telt momenteel 1.200 militairen. In de herfst komen daar nog eens 400 manschappen bij.

Drie Canadese soldaten komen om

In het zuiden van Afghanistan zijn gisteren drie Canadese soldaten om het leven gekomen tijdens een verkenningsmissie. Een andere soldaat raakte zwaargewond.

'Drie Canadese soldaten werden gedood en één soldaat raakte zwaargewond op het ogenblik dat in de buurt van hun wagen een bom ontplofte op een belangrijke weg in het district Zhari', aldus generaal Denis Thompson tijdens een persconferentie in Kandahar.

Sinds 2002 zijn er al 93 Canadese soldaten om het leven gekomen tijdens de Canadese missie in Afghanistan. In totaal is Canada met 2.500 soldaten aanwezig in de regio rond Kandahar.