José Luis Rodriguez Zapatero heeft woensdagavond verklaard dat de Spaanse regerig ’aangedaan is’ van de vliegtuigcrash van de maatschappij Spanair. Daarbij kwamen 153 mensen om het leven en vielen 19 gewonden op de luchthaven van Madrid.
’De regering is aangedaan, zwaar geraakt zoals alle Spanjaarden, door deze tragedie’, bevestigde het regeringshoofd in een verklaring aan de media. Hij keerde onmiddellijk terug uit vakantie.’Ik wil graag mijn verdriet en medeleven uitdrukken aan alle slachtoffers van het vreselijk ongeluk’, voegde Zapatero er nog aan toe op de luchthaven van Barajas.’

De commissie die belast is met het onderzoek moet onmiddellijk starten met het vinden van de oorzaak van het ongeval’, verklaarde de Spaanse eerste minister nog.

Volgens een officiële balans, gegeven door de minister van Openbare Werken Magdalena Alvarez, kwamen 153 personen om het leven en vielen er 19 gewonden in de vliegtuigcrash van Spanair. De luchtvaartmaatschappij gaf kort voor middernacht ook de passagierslijst van het verongelukte toestel vrij.