McDonald's investeert ook in België
McDonald's wil van Europa de belangrijkste groeimarkt van de Amerikaanse fastfoodketen maken. In België wordt dit jaar 2 miljoen euro geïnvesteerd en volgend jaar 3 miljoen.
'Die bedragen worden gebruikt voor de vernieuwing van onze restaurants en de integratie van een nieuwe huisstijl', zegt Stephan De Brouwer van McDonald's België. 'Er zitten ook nieuwe vestigingen in de pijplijn, maar over de locatie kan ik voorlopig niets kwijt.'

Van de wereldwijde terugloop waar de fastfoodmerken de laatste jaren mee te maken hebben, merkt McDonald's in ons land voorlopig niets. 'De Europese tak boekte vorig jaar een omzetstijging van 5,8 procent', zegt De Brouwer. 'Het resultaat van België lag met een totale omzet van 95.000 miljoen euro in dezelfde lijn.'

De 57 restaurants van McDonald's in ons land zien hun omzet al negen jaar op rij toenemen. Grote concurrent Quick bleek dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Ralph Alvarez, de Amerikaanse topman van McDonald's, verklaarde dinsdag dat de 6.400 restaurants in Europa vorig jaar samen een grotere omzet hebben geboekt dan de 13.800 vestigingen op de thuismarkt. Alvarez kondigde aan dit jaar 800 miljoen dollar (594 miljoen euro) te zullen investeren in Europa.