Philippe Gilbert wint eerste etappe in Ronde van de Limousin
Philippe Gilbert (Française des Jeux) is de eerste leider in de 40e editie van de Ronde van de Limousin (cat. 2.1). In de eerste etappe, over 160 kilometer van Limoges naar La Souterraine, boekte onze 25-jarige landgenoot dinsdag zijn eerste zege van het seizoen.
Gilbert was de snelste van een kopgroep van zes. De Fransman Pierrick Fédrigo spurtte naar de tweede plaats, de Spanjaard Oscar Pereiro werd derde.

Al na 30 kilometer had een groep van 22 renners, met daarbij de voornaamste favorieten, zich van het peloton afgescheiden. Op Franse natte wegen werd die groep steeds verder uitgedund. Uiteindelijk zouden alleen Gilbert, Fédrigo, Pereiro en de Fransen Benoît Vaugrenard, Clément Lhotellerie en Anthony Charteau voor de zege spurten. Het was Vaugrenard die perfect de spurt aantrok voor ploegmaat Gilbert.

De kans is ook groot dat de eindwinnaar bij de zes koplopers van dinsdag gezocht moet worden. De anderen uit de oorspronkelijke ontsnapping van 22 minuten finishten allen op meer dan een halve minuut, het peloton op meer dan 11 minuten.

De tweede etappe gaat woensdag over 187,4 kilometer van Droux naar Uzerche.