Belgische kankerpatiënten hebben hogere overlevingskansen dan het Europese gemiddelde. Voor bijna alle kankersoorten liggen de Belgische overlevingscijfers hoger dan het Europese gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van Eurocare.
Uit dit grootste onderzoek naar de overlevingskansen van kankerpatiënten in Europa blijkt dat 55,8 procent van de Europese vrouwen en 47,3 procent van de Europese mannen vijf jaar na hun kankerdiagnose nog steeds leven, zo schreef De Morgen dinsdag. Belgen blijken meestal hogere overlevingskansen te hebben dan het Europese gemiddelde. Zo blijkt het overlevingsgemiddelde bij Belgen met maagkanker (32,7 procent) een pak hoger te liggen dan het Europese gemiddelde (24,9 procent). Hetzelfde geldt voor longkanker: bij de Belgen is er een overlevingsgemiddelde van 16,3 procent, het Europese gemiddelde bedraagt 10,9 procent.

Ook voor borstkanker, baarmoederhalskanker, darmkanker en leverkanker ligt het Belgische overlevingsgemiddelde telkens hoger dan het Europese niveau. Voor schildklierkanker, huidkanker en teelbalkanker is het Europese overlevingsgemiddelde wel groter dan het Belgische.